Takaró

A megfelelő lótakarót az alapján választjuk ki, hogy pontosan mire és hova (box vagy karám) szeretnénk használni a lovon. Bármelyik típusú takaró méretét az adott ló háthosszának (martól- farokrépáig) a lemérésével tudjuk beazonosítani. Többféle változata létezik a lótakaróknak: normál nyakú, magasított nyakú, hosszú nyakú, lépésbetétes, lépésbetét nélküli, keresztpántos vagy keresztpánt nélküli, stb.

 

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Polár takaró a munka utáni leszárításhoz ajánlott, mivel a ló szőréből kivezeti az izzadtságot. Nyírt lovakra érdemes bemelegítéshez és levezetéshez is használni hideg időszakban. Létezik has alatt keresztpántos hevederrel rögzíthető és heveder nélküli, viszont mindkettő csatolható a szügynél. Állandó takarásra akár boxban, akár karámban nem ajánlott vékonyabb anyaga miatt (könnyebben szakadhat).

Vászontakarót használhatunk átmeneti időszakban, amikor már/még nincs annyira hideg. Ez jobb választás a hosszabb ideig való takaráshoz (inkább istállóban), mint a polár takaró mert erősebb anyagból készül.

Istállótakaró a boxban való takaráshoz ideális. Többféle töltetű (vastagságú) és szakítószilárdságú (DEN) létezik. Általában légáteresztő tulajdonsággal bírnak.