Nyeregtartozékok

Ide sorolható a nyereghuzat. Nyereghuzattal védjük nyergünket a különböző szennyeződésektől, sérülésektől. Legelterjedtebb a sima hagyományos nyereghuzat, amely csak a nyereg felsőrészét védi, de van olyan is, amely befedi az egész nyerget, így az alját is (mintha egy zsákot húznánk a nyeregre). Utóbbi típus általában cipzárral zárható és található rajta fogantyú vagy pánt, ezáltal könnyen tudjuk hordozni. Anyaguk lehet polár, vászon, poliészter -polár belsővel. Némelyiken található egy-egy nyílás mindkét oldalon, ahol ki lehet vezetni a kengyelt, így nem karcolja meg a nyereg felületét.

 

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

A farmatring egy olyan bőrből készült szerszám, amely megelőzi, hogy a nyereg előrecsússzon a ló hátán. Egyik végét a nyereg hátulján található fém karikához kell rögzíteni, másik végét pedig (leginkább egy hurokhoz hasonlít) a ló farokrépája alatt kell elvezetni. Többnyire három helyen állítható, így könnyen a lóhoz lehet igazítani. Mérete: shetland, póni, cob, full.

A nyeregülés-szőrme segítséget nyújthat a hidegebb napokra. Elasztikus pántokkal könnyen a nyereghez rögzíthető. Műszőrméből vagy báránybőrből készül.