Ín- és bokavédő, pataharang

A lovak lábait ínvédővel-és bokavédővel is lehet védeni, amelyeket egyszerűbb felhelyezni a ló lábára, mint a fáslit. Tépőzárral vagy elasztikus pánttal és patentos megoldással rögzíthető. Az ínvédő belső párnázottságával védi az inakat, amikor a ló esetleg mozgás közben belevág, belerúg a patájával vagy patkójával a másik lábába, illetve összeüti azokat. Általában elöl nyitottak, de léteznek teljesen zártak is – ezek neoprén anyagból készülnek.

Némelyik anatómiailag kialakított külső héjjal rendelkezik, lycra szegéssel. Külső anyaguk lehet rugalmas, bőr, öntött műanyag, extra-erős karbonszálas, kevlár védőrétegű, nitrexgéllel kombinált karbonszál vagy poliuretán. Belsejük báránybőr, neoprén, géles neoprén, mikroperforált AEROX neoprén, vagy 3D hálós légcsatornázott anyagú is lehet. Ezek közül léteznek olyanok amelyek a megfelelő szellőzést is biztosítják a dupla szellőzőnyílásokon keresztül, ezáltal segítik az inak hűvös tartását edzés közben.

Fellelhető olyan ín-és bokavédő is, amely szabadalmaztatott exkluzív EFluidgel technológiával készült. A héjban található speciális buborék nagymértékben csökkenti azt az ütést amelyet a ló lába szenvedhet a levegő és a gél összenyomódása, valamint a sokk-elnyelő képesség miatt. Welltex anyagú lábvédők is szerepelnek kínálatunkban, melyek a vérkeringés fokozását támogatják.

 

Nézet:
Sorrend:
 
Nézet:
Sorrend:

A bokavédőkre is ugyanezek mondhatóak el, használatukra és tulajdonságaikra, mint az ínvédőkre.

A pataharang a sarokvánkos és a párta lelépésétől óvja meg az elülső lábakat, ha a hátulsó patáival vagy patkóival belelép a ló. Többféle pataharang is létezik. Legegyszerűbb változata a tépőzár nélküli gumi pataharang, melyet kifordítva kell felhúzni, majd a csüdben visszafordítani. Legkönnyebben a tépőzáras pataharangokat lehet felhelyezni. Ezek anyagai lehetnek gumi, bőrhatású, neoprén vagy szintetikus. Némelyiknek van műszőrrel bélelt felsőrésze.

A pártavédő ugyanazt a védelmi funkciót tölti be, mint a pataharang. Különbség a kettő között, míg a pataharang körülöleli a patát, a pártavédő kifejezetten a pata hátulsó részét védi jobban, így az eleje nyitott.

A lábvédő csík extra védelmet nyújt a párta feletti részen, ahol a hagyományos lábvédők már nem fednek.