Transzport

Utazás közben transzport szettel/szállító kamáslival tudjuk megóvni lovunk lábait a sérülésektől. Megakadályozza, hogy akár egy hirtelen mozdulatnál a ló megsértse egyik lábával a másikat. Javarészt szakadásálló anyagból készül, hab párnázással és báránybőr béléssel. 4 db-ból álló szett, az első két lábra való rövidebb, míg a két hátsó lábra való hosszabb szabású. Erős, általában 3 tépőzárral rögzíthető. Akad olyan is, amelyiken alul, a patáknál pvc vagy műbőr megerősítés van.

 

 

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Másik célszerű felszerelés szállításhoz a farokvédő. Megelőzi, hogy szállítás közben a ló kidörzsölje farokszőrét, vagy akár durvább sebes sérülést okozzon farokrépáján. Tépőzáras rögzítéssel csatolható. Anyaga lehet neoprén, pamut, öntapadó-csúszásgátló gél vagy poliészter – némelyik lehet zselés vagy szintetikus báránybőr belsejű is. Általában két típusa létezik; egyiken nincs plusz rögzítésre szolgáló rész, másik típusán pedig található plusz gurtni szíj, melyet a ló nyakához vagy egy takaróhevederhez lehet rögzíteni.

Lószállítóban való kikötéshez érdemes erre a célra gyártott kikötőszárat használni. Ez lehet lánc, poliészter vagy gurtni anyagú szár, ezek lehetnek műanyaggal borítva. Egyik végén tűzoltó karabiner (ezt csatoljuk a lószállítóban lévő karikához), másik végén pedig pánikkarabiner (ezt csatoljuk a kötőfékhez) található. 60-90 cm közöttiek.