Az Aranypatkó Lovasbolt blogja

NACA kobakok

Kriszti
2022.12.15 10:05

"HELMET FROM ANOTHER PLANET" VAGYIS "SISAK EGY MÁSIK BOLYGÓRÓL"

A NACA (ejtsd: "naka") a francia UFO vállalatcsoport vadonatúj prémium márkája a lovassisak-piacon. A nagymúltú cég 1987 óta tevékenykedik, így több, mint 35 éves szakmai tapasztalattal és számos innovációval büszkélkedhet a védelem (pl. NACA motoros sisakok) és a kompozit anyagok területén. Korábban a GPA-nak is ők fejlesztettek csúcskategóriás kobakokat.

A GRAVITY termékcsalád egy egyszerű és hatékony modellt kínál számos változatban. Funkcionalitás által vezérelt áramvonalas dizájn, különleges részletekkel. Egyedülálló innovációjuk az XP karbonszálas állszíj!

Tovább olvasom >>

A TECHNOLÓGIA: 

Minden NACA kobak innovációk egész sorát nyújtja egyedi színválasztékával és pehelykönnyű súlyával (470 - 540 gramm, mérettől és modelltől függően). Igazi csúcskategóriás sisak, amely tökéletes viseletet biztosít.

A sisakok Franciaországban készülnek, így bármilyen testreszabás lehetséges. Az ötlettől a tényleges gyártásig, a formák létrehozásán és tesztelésén keresztül minden a francia telephelyen történik.

A Gravity modell két változatban kapható: az egyik DURGITEN héjjal (NACA által fejlesztett Composite Thermoplastic - ABS & Polikarbonát kompozit), a másik pedig teljes karbon héjjal.

Kétféle állszíj létezik. Az egyik állszíj szépen kidolgozott és kifinomult kialakítású poliuretánból ("Gravity S"), a másik pedig ("Gravity XP" néven) karbonból készült.

Az XP karbon állszíj innovatív kialakítású: teljes egészében karbonból készült, extra védelmet nyújt a tarkónál, jobb tartást biztosít a sisaknak és kiszélesíti a lovas látóterét.

Mindkét változat mágneses Fidlock® csattal rendelkezik, amely nagyon könnyen rögzíthető és kicsatolható. További információ a Fidlock csatokról ITT.

A mágneses simli könnyen eltávolítható és cserélhető.

Két méret elérhető: egy normál és egy szélesebb simli, amely a lovas szakágnak megfelelően is módosítható (pl. military/tereplovaglásnál levehető).

Ez nem csupán egy remek innováció, hanem igazi biztonsági funkció is: esés alkalmával a simli leválik, a sisak pedig teljes mértékben ellátja ütéscsillapító szerepét.

100%-ban francia márka

Xavier Pillet - NACA alapító, UFO Groupe elnök:

NACA márkanagykövetek:

Karim Laghouag - francia military bajnok & 2016-ban olimpiai csapatbajnok

Pierre Marie Friant - francia díjugrató

SPOGA 2022 Köln:

SPOGA Horse 2022: TOP30 Innovation Award Nominee 

Galéria:

NACA Moto

NACA Equestrian

NACA Bike